DICK-JAN VEERBEEK

Dick-Jan Veerbeek werd geboren in het Achterhoekse plaatsje Dinxperlo. Na de eerste muzikale grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de plaatselijke fanfare “Psalm 150”. Momenteel hoort deze fanfare tot de Nederlandse toporkesten.

Na zijn middelbare school vertrok Dick-Jan naar Amsterdam om daar aan het Sweelinck Conservatorium te gaan studeren. Hij studeerde daar hoorn bij Jacob Slagter (destijds solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) en HaFaBra-directie bij Danny Oosterman (dirigent van onder andere het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) en tal van top amateurblaasorkesten).

Naast TAVENU is Dick-Jan als docent en dirigent verbonden aan Muziekvereniging Door Eensgezindheid Heukelum, Fanfarecombinatie Prinses Juliana-Concordia Gameren-Nederhemert en Muziekvereniging Symphonia Hoogblokland.

Dick-Jan zet zich ook in voor de ontmoeting tussen jonge muzikanten uit verschillende verenigingen. Dit doet hij bijvoorbeeld bij de jaarlijkse play-in van Symphonia Hoogblokland en door leiding te geven aan een jeugdmuziekkamp dat op zijn initiatief wordt georganiseerd.

Sinds 1995 staat zowel het fanfareorkest als het jeugdorkest van TAVENU onder leiding van Dick-Jan. in 2020 vierde hij bij TAVENU zijn 25-jarig jubileum! In al die jaren is Dick-Jan ook als koperblaasdocent aan TAVENU verbonden.