JEUGD

Samen MUziek Maken

Iedere donderdagavond repeteert onze jeugd samen met elkaar in het jeugdorkest. Hier maken zij niet alleen een uur lang samen muziek, maar hebben zij het ook heel erg gezellig. Bekende liedjes zoals onder andere ‘Mamma Mia!’ en ‘We Will Rock You’ worden met veel plezier ingestudeerd door de leerlingen samen. Het orkest wordt gedirigeerd door Dick-Jan Veerbeek. De leden uit het jeugdorkest kunnen goed met de dirigent overweg, en dit maakt de donderdagavond voor hun vaak extra leuk om naar uit te kijken!

Geregeld speelt het jeugdorkest in Schoonhoven mee met de fanfare, wat soms spannend kan zijn, maar vooral ook een leuke ervaring. Met feestdagen zoals Koningsdag en bij de aankomst van Sinterklaas, speelt het jeugdorkest vaak een aantal stukken op de Dam in Schoonhoven of voor het Stadhuis. Hierbij zorgt TAVENU voor een extra gezellige sfeer in de stad.

Na een poosje lang oefenen is het mogelijk om mee te lopen in de fanfareoptochten. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar veel leden uit het jeugdorkest vinden het leuk om hieraan mee te doen, zodra zij hier ervaren genoeg voor zijn.

Kinderen die nieuw bij het jeugdorkest komen, maken vaak snel nieuwe muziekvrienden en leren wennen aan het gevoel van samen muziek maken. Ook komen zij te weten hoe het is om deel te nemen aan een concert, en dan natuurlijk niet aan de kant van het publiek!

Het jeugdorkest brengt de jeugd samen, door middel van muziek maken. Dit vinden wij als TAVENU één van de leukste dingen om te zien gebeuren.

De repetities van het jeugdorkest zijn elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in Baraq (uitgezonderd de schoolvakanties).

Onze
Dirigenten
Docenten
Instructeurs

Hiernaast vind je een overzicht van onze dirigenten,
docenten en instructeurs.

Dick-Jan Veerbeek

Dirigent - Docent

Dick-Jan Veerbeek werd geboren in het Achterhoekse plaatsje Dinxperlo. Na de eerste muzikale
grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de
plaatselijke fanfare “Psalm 150”. Momenteel hoort deze fanfare tot de Nederlandse toporkesten…

Mac de Roode

Docent

Sinds jaar en dag ben ik met muziek bezig. Met jazz ben ik opgegroeid en later ben ik lichte muziek gaan studeren, maar mijn eerste schreden zijn echter wel gemaakt bij een harmonieorkest. 

Als uitvoerend musicus ben ik tot nu toe het meest actief geweest en dan in een breed spectrum wat betreft stijlen…